BIK

Opste informacije: BIK

BIK slika

(21.april - 20.maj)

Ime: Taurus na latinskom znaci Bik
Planeta: Venera
Boja: Zelena, plava, ruzicasta
Zivotinja: Bik
Metal: Bakar
Drago kamenje: Dijamant, smaragd
Biljke: Ruza, ljiljan, slatkomirisno cvece i voce

Najnepravednija izreka o Biku:
“Bik je naporan. Bik ne uziva u promenama i treba mu puno vremena da se prilagodi svakoj novoj situaciji, kao i za ucenje neke nove veštine.”

Karakteristike

Prvi zemljani znak. Blizak je kopnu i prirodi. Koliko je dugo vremena potrebno drvetu da izraste - toliko dugo Bik ceka ono što mu je stvarno vazno. Moze se to nazvati izvanrednom strpljivošcu ili tvrdoglavšcu… Ovaj znak voli zadovoljiti svoja cula dobrom hranom, slatkomirisnim cvecem, neznim tkaninama i sve to sa puno, puno sjajnog novca.

Bik je vrlo blag dok ga ne izazivaju, ali tada je najbolje pobeci iza najblize ograde. Deo tela povezan sa ovim znakom je vrat ali i podrucje grla; cesto ima prekrasan glas za pevanje ili govorenje. Bik je stabilan, strpljiv, istrajan i inertan. Ima izuzetno jaku volju.

Voli dom i porodicu. Sklon je materijalnom sticanju. Ne odustaje lako. Voli luksuzne predmete, nakit, finu odecu. Moze biti izrazito lep ili ruzan.

Ljubav

Bikovi, uzimaju od zivota sve radosti i culne uzitke, nesebicno se trošeci. Njihova deviza je “posle mene potop”. Rec Ljubav pišu velikim slovom i traze partnera sa kojim mogu da ostvare bliskost. Za njih su jako vazni ljubljenje, predigra i seks. Vole poklone, intimnu atmosferu, padaju na muziku, pice.

Prijateljstvo

Bik ima otvorenu prirodu i to je najbolji poziv na prijateljstvo. Sve obavlja korak po korak, a kada nekome odluci da bude prijatelj, niko ga ne moze odvuci. Pouzdan je i veran, ali je i posesivan.Ne radi se o tome, da zeli posedovati ljude, nego mu nije drago da oni nešto zanimljivo rade sa drugima, a da on nije deo toga.

Potrebni su mu ljudi na koje se moze osloniti, a ne nepredvidljivi i cudni. Ako su mu prijatelji odani, pouzdani, topli, uvek ce biti uz njih.

Posao

Biku odgovara posao koji nudi stabilnost, ne beze od odgovornosti, ali posao mora doneti materijalnu stabilnost, jer Biku “biti dobro” znaci imati mnogo para, te ce iz tog razloga neprestano tragati za poslom koji ce mu i doneti materijalnu sigurnost.

Zanimanja za Bika su: umetnik, modni kreator, cvecar, mehanicar, poslasticar, trgovac, ekonomista, slikar, muzicar, vajar, naucnik….

Garderoba

Odeca i obuca za Bika mora biti meka, od prirodnog materijala i lagana. Bitni su mu stil, komotnost i što je najvaznije cena. Cvijetni uzorci, pamuk, svila i lan na njemu dobro izgledaju, a omiljene boje su zelena, ruzicasta i plava.

Slavni Bikovi

Andre Agassi - Kraljica Elizabeta - Mishelle Pfeiffer - Villiam Shakespeare - Fred Astaire - Gary Cooper - Salvador Dali - Ella Fitzgerald - Adolf Hitler - Karl Marx - Machiavelli - Barbara Streisand - Harry S. Truman - Rudolph Valentino - Leonardo da Vinci - Jessica Lange - Andie MacDowell - Al Pacino - Renee Zellweger - Uma Thurman - Johannes Brahms - Peter Ilyitch Tchaikovsky - Dennis Rodman - Stevie Wonder - George Lucas, David Byrne - Brian Eno - Pierce Brosnan - Pope John Paul IIBIK Dnevni horoskop
BIK Nedeljni horoskop
BIK Mesecni horoskop
BIK Godisnji horoskop
BIK Ljubavni horoskop

Kompatibilnost horoskopskih znakova
Pogledajte kako se Vas horoskopski znak slaze sa drugim znakovima

Tabela podznaka
Saznajte svoj horoskopski podznak