DEVICA

Opste informacije: DEVICA

DEVICA slika

(23.avgust - 22.septembar)

Ime: Virgo je latinski naziv za Devicu
Planeta:
Merkur
Boja: Siva, smedja i sve hladne boje
Zivotinja: Mravi, pcele i sva mala, dlakava stvorenja
Metal: ziva
Drago kamenje: Ahat, mramor
Biljke: Svo zrnevlje kao kukuruz, pšenica i zob

Najnepravednija izreka o Devici:
“Devica je sitnicava.”

Zamisli kako je ici okolo sa recnikom, naoštrenim olovkama, gumenim rukavicama i raznovrsnim alatkama u glavi… Devica sve to stalno nosi i koristi.

Karakteristike

Devica voli da radi i u poslu je precizna i usmerena na pojedinosti, sto donosi savršene rezultate. Problem je u tome što je ovaj znak plašljiv i kritican jednako toliko kao što je dobar radnik, s toga je malo verovatno da ce sebe oceniti velikom ocenom. Devica ima poseban dar sluzenja drugim ljudima. Takodje je zainteresovana za telo i ocuvanje zdravlja.

Creva su organi koji su povezana sa ovim znakom; verovatno zbog njihovog tako slozenog oblika kao i zbog vrlo brzog reagovanja na strah. Devica je precizna, savesna, pedantna, racionalna i nepoverljiva. Odlican saradnik, na koga se uvek mozete osloniti. Više veruje u razum nego u intuiciju. Okrenuta je zdravlju, poljoprivredi, ali i umetnosti. zivi od sopstvenog rada.

Ljubav

Devica nije spremna na razlike, posebno u ljubavi. Njen glavni savetnik u zivotu je razum. U intimne odnose stupa tek nakon detaljne analize. Eros je bez topline, strast cesto odglumljena. Od partnera trazi više nego sto je spremna da da. Velika sreca joj se retko smeši.

Prijateljstvo

Znacajni su prijatelji Devici verovatno duhoviti i pametni ljudi, a na dno spiska su prijatelji koji je pokušavaju iznenaditi, nije vazno da li dobrim namerama. Njena zemljana priroda mrzi biti zatocena na spavanju, postaje uznemirena istog trenutka kada spazi uljeza. Bliski ce se prijatelj uvek moci osloniti na njenu inteligentnu i obzirnu ljubaznost. Nikada nije sentimentalna ili ushicena, ali ima jasnu logiku i oštroumne šale.

Posao

Devici je za zdravlje posao od vitalne vaznosti i ona ce imati šta raditi cak i na odmoru. Rutina je opušta i puno je sretnija kada radi kao crv u tišini, nego osvetljena reflektorima. Ne trazi glavnu ulogu, ali potreban joj je stabilan, mentalno osvezavajuci posao koji osigurava korištenje oštrog oka i sigurne ruke. S novcem postupa razborito, ali on je ne motivira - cak i kad bi pronašla kokošku koja nosi zlatna jaja, ne bi prestala raditi.

Zanimanja Device su: farmaceut, trgovac, pisac, lingvista, pijanista, slikar, glumac, sportista i pravnik.

Garderoba

Devica se oseca šik i elegantna u dobro skrojenoj i ne previše istaknutoj odeci. Fini tonovi najbolje joj odgovaraju, a njene su omiljene boje tonovi neznosmedje, plave i sive.

Slavne Device

Agatha Christie - Keanu Reeves - Majka Tereza - Macaulay Culkin - Elvis Costello - Sean Connery - Claudia Schiffer - Shania Twain - Ingrid Bergman - Cameron Diaz - Richard Gere - Van Morrison - Gloria Estefan - Selma Hayek - Jimmy Connors - Charlie Sheen - Raquel Welch - Leo Tolstoy - Otis Redding - Michael Keaton - Jesse Owens - Barry White - Tommy Lee Jones - Oliver Stone - David Copperfield - Greta Garbo - Sophia Loren - Bruce SpringsteenDEVICA Dnevni horoskop
DEVICA Nedeljni horoskop
DEVICA Mesecni horoskop
DEVICA Godisnji horoskop
DEVICA Ljubavni horoskop

Kompatibilnost horoskopskih znakova
Pogledajte kako se Vas horoskopski znak slaze sa drugim znakovima

Tabela podznaka
Saznajte svoj horoskopski podznak