OVAN

Opste informacije: OVAN

OVAN slika

(21.mart - 20.april)

Ime: Lat. ime Aries dolazi od Aresa, rimskog boga rata, a znaci Ovan
Planeta: Mars
Boja: Crvena
Zivotinja: Ovan
Metal: zeljezo
Drago kamenje: Dijamant, krvavi kamen i crveno kamenje
Biljke: Rotkvica, rabarbara, cicak

Najnepravednija izreka o Ovnu:
“Ovan je sebicna zivotinja. Ovan zeli rezultate sada. Kakva korist od toga što je tempirana bomba, kada nikada nece biti aktivirana.”

Karakteristike

Ovo je prvi vatreni znak i prvi od dvanaest znakova. Jedan je njegov omiljeni broj. S razlogom, i pokretom i razvijenom zastavom, Ovan voli da udje u borbu, da potuce ale i voli da pomogne svakome ko izgleda malo jadno. S tako puno fizike energije Ovnu je potrebno puno prostora za svoju razigranost i buku. Sve je dobro dok se stvari krecu. Ovaj znak je previše nestrpljiv da bi besposleno cekao necije dopuštenje i previše je samostalan da bi to za njega bilo vazno.

Ovan je preduzimljiv, odvazan, impulsivan, svojeglav, dinamican. Ima najjacu energiju, ali nema istrajnu volju. Poseduje fizicku lepotu. Vodi vecitu bitku i u konstantnoj je aktivnosti. Voli sport i sve vrste fizickih aktivnosti.

Ljubav

Ovnove mogu pozeleti mnoge zene, ne samo zbog izgleda, lepih manira, vec i zbog temperamenta. Nazalost mnogima ostaje nedostupan. Kao što mnogo trazi od sebe, tako mnogo trazi i od partnerke. U društvu treba da je dama, u kuhinji kuvarica, a u krevetu ljubavnica.zene Ovnovi od muškaraca traze da im odgovara i fizicki i duhovno. U seksu su nestrpljivi, agresivni. Sve hoce sad i odmah, pa i seks. Osvajaju pogledom, brzim spontanim nastupom, pozom. Vole seks bez predigre, ekscentricne poze. Ljubav ne pokazuju recima, vec delima.

Prijateljstvo

Ovan se uvek bori za pravdu i poštenu igru. Ne razume onoga koji ima dugotrajne probleme, a ne zeli da se menja i deluje na njih.Voli biti u društvu sa zivahnim ljudima, punim duha, bas onakvima kakav je i sam. Ovan je inspiracija za druge i svidja mu se kada vidi da njegovi prijatelji postaju odlucniji i jaci posmatrajuci kako on upravlja sa svojim zivotom.

Posao

Idealan posao za Ovnove je onaj u kojem mogu biti samostalni, cak i unutar nekog preduzeca i posao koji uvek nudi nove izazove. Zanimanja za Ovna su: politicar, advokat, inzenjer, komicar, vojnik, hemicar, astronom, hirurg, frizer, mesar…

Garderoba:

Odeca i obuca koja omogucava slobodno kretanje, ali lepog izgleda. Sitni detalji ga ocaravaju, voli zive boje, a omiljena mu je crvena.

Slavni Ovnovi

Eddie Murphy - Diana Ross - Ayrton Senna - Hans Christian Andersen - Marlon Brando - Charles Chaplin - Casanova - Doris Day - Aretha Franklin - Vincent van Gogh - Harry Houdini - Billie Holiday - Thomas Jefferson - Gregory Peck - Elton John - Sarah Jessica Parker - Quentin Tarantino - Mariah Carey - Celine Dion - Eric Clapton - Ewan McGregor - Robert Downey, Jr. - Francis Ford Coppola - Billie Holiday - Russell Crowe - Steven Segal - Leonardo da Vinci - Emma ThompsonOVAN Dnevni horoskop
OVAN Nedeljni horoskop
OVAN Mesecni horoskop
OVAN Godisnji horoskop
OVAN Ljubavni horoskop

Kompatibilnost horoskopskih znakova
Pogledajte kako se Vas horoskopski znak slaze sa drugim znakovima

Tabela podznaka
Saznajte svoj horoskopski podznak