RAK

Opste informacije: RAK

RAK slika

(21.jun - 21.jul)

Ime: Cencer je latinsko ime za Raka
Planeta: Mesec
Boja: Bela
Zivotinja: Rak i druga vodozemna stvorenja
Metal: Srebro
Drago kamenje: Mesecev kamen, biseri
Biljke: Lubenica, krastavac

Najnepravednija izreka o Raku:
“Rak je cudljiv.”

Rak zivi u oklopu jer je vrlo mekan i izvan njega ne bi mogao preziveti. Ako se oseti ugrozenim, postoji samo jedno mesto - nazad, unutra iza cvrsto zatvorenih vrata.

Karakteristike

Ovo je prvi vodeni znak, osetljiv i brizan. Svejedno da li muškarac ili zena, Rak je idealna mama Zodijaka, uvek pri ruci u krizama, pun saosecanja.

Rak na svoj pazljiv i oprezan nacin voli štititi i osigurati sve stvari i ljude koje voli.

Delovi tela povezani s ovim znakom jesu grudi i stomak, što govori o potrebi da se brinu o drugima ali i ocekuju paznju za uzvrat. culan je, tajanstven, odan. Ima bujnu maštu. Materinski je nezan. Voli kucu, porodicu. Slabe je volje, sklon picu. Obicno ih majke guše preosetljivošcu. To je najemotivniji astrološki znak. Ima jaku imaginaciju.

Ljubav

Rak je najtajanstveniji znak pod uticajem Meseca. Dok je slobodan ima stalnu potrebu za promenama i avanturama. U stalnoj vezi je veran, ljubomoran, ne ispoljava otvoreno emocije. Trazi jakog partnera, koji bi mogao da zadovolji njegove velike intimne potrebe. Pada na muziku, pice, prigušeno svetlo.

Prijateljstvo

Potrebno je osecati se potrebnim. Onaj ko kaze Raku da mu je neophodan u zivotu zauzece posebno mesto. Ima hladnu ruku koja olakšava glavobolju, i sposobnost utehe da zakrpi necije slomljeno srce. Puno neznosti, brige i tolerancije treba za njegova promenljiva raspolozenja. Rodjen je pod vladavinom Meseca i Rak lice menja cešce od njegovih. Nesigurnost ga cini mrzovoljnim ili priljubljivim uz druge. Prijatelji do kojih mu je stalo, moraju pokazati koliko im je stalo do njega i takve pozivaju u svoj oklop.

Posao

Bez obzira na to koji posao odabere, vazno je da Rak oseca ugodnu atmosferu i da je siguran u vrednost onoga sto radi. Kad se oseca dobro, polako se i pokrece, preuzimajuci odgovornost. Novac mu je jako vazan i ništa ga ne greje kao lep, trbušast bankovni racun. Zato uglavnom nema teškoca sa štednjom.

Zanimanja za Raka su: fotograf, glumac, mornar, ugostitelj, istoricar, pisac, slikar, moler, trgovacki putnik, ekonomista i nastavnik.

Garderoba

Raku se svidja udobna odeca i obuca, a prirodna vlakna i istancane boje mu najbolje odgovaraju. Suzdrzava se pomalo od kicanih dodataka i nakita. Najdraze boje Raku su bela, krem i svetlozelena.

Slavni Rakovi

Georgio Armani - Bill Cosby - Lady Diana - Harison Ford - Meryl Streep - George Orwell - George Michael - Chris O’Donnell -J ohn Cusack - Mel Brooks - Liv Tyler - Hermann Hesse - Tom Cruise - The Dalai Lama XIV - Sylvester Stallone - Ringo Starr - Anjelica Huston - Tom Hanks - Courtney Love - Suzanne Vega - Amadeo Modigliani - Rembrandt - Donald Sutherland - Nelson Mandela - Carlos Santana - Ernest Hemingway - Robin Williams - Julius CaesarRAK Dnevni horoskop
RAK Nedeljni horoskop
RAK Mesecni horoskop
RAK Godisnji horoskop
RAK Ljubavni horoskop

Kompatibilnost horoskopskih znakova
Pogledajte kako se Vas horoskopski znak slaze sa drugim znakovima

Tabela podznaka
Saznajte svoj horoskopski podznak