SKORPIJA

Opste informacije: SKORPIJA

SKORPIJA slika

(24.oktobar - 22.novembar)

Ime: Skorpio je latinsko ime za Škorpiju
Planeta: Mars i Pluton
Boja: Tamnocrvena
Zivotinja: Škorpija, zmija, orao
Metal: Plutonijum
Drago kamenje: Malahit, kamen sa crvenim jaspisom
Biljke: Kupina, glog

Najnepravednija izreka o Škorpionu:
“Škorpija je opsednuta seksom.”

Zapravo, Škorpija moze biti opsednuta mnogim stvarima, cak i potpunim nedostatkom zelje za seksom, ali ako se radi o ozbiljnoj ljubavnoj vezi, u njoj mora biti opsednutosti seksom ili ce ona, u protivnom, nalikovati na šniclu bez mesa.

Karakteristike

Škorpija je drugi vodeni znak. Ono što je najvaznije kod nje, ne vidi se na prvi pogled… da bi otkrili njenu pravu suštinu, moramo zaviriti ispod površine vode da je ugledamo. Znaci ono sto je najvaznije kod nje, nije vidljivo odmah, nego se nalazi duboko u njoj. Ima energiju vrednu strahopoštovanja. Ima moc da prodre do suštine stvari, ali isto tako ume da ujede za srce drugog coveka, baš kao Škorpijin rep.

Sa Škorpijom povezujemo seksualne organe, bez kojih nema novog zivota. Škorpija poseduje jaku volju, dinamicna je, skoncentrisana, uporna i ozbiljna. Privlace je izazovi. Zagonetna je, tajanstvena i mracna. cini sve za prijatelje, ali suprotnom polu ne veruje. Njena deviza je “sve ili ništa”.

Ljubav

Oci Škorpije su prve koje ce privuci osobe suprotnog pola. Osecanja vešto zna da prikrije i nikada se ne moze primetiti šta Škorpija krije u svom srcu. cutanje je jedno od njenih orudja, ali mora da nauci da ima samokontrolu, jer je ljubomora uvek izbaci iz takta i tada svaka skorpija pocinje da kljuca i dimi. skorpija zeli da bude prva i jedina pod parolom “sve ili nista”. Sve shvata prozbiljno u vezi.

Znaci skorpija je simbol strasti, perverzije i ljubomore. Svoj plen ni sa kim ne deli, ni od koga ne trazi savete. Dobro zna koliko vredi i sta trazi. Njena ljubav je duboka kao okean, cvrsta kao stena, burna kao planinski potok. Partnera zavodi snaznim erosom, ljubav kao i zivot uopste, voli da oseti do dna.

Prijateljstvo

skorpija uziva da ulazi u mracna i skrivena podrucja uma drugih ljudi, ali iz nje niko nista ne moze da izvuce. Sumnjicava je prema strancima i treba joj vremena da stekne poverenje u novog prijatelja. U slucaju da prijatelj izneveri njeno poverenje, ne odustaje dok se ne osveti. Trebaju joj jaki i ocaravajuci prijatelji koji ce postovati njenu potrebu za privatnoscu. Ljude privlaci harizma skorpije, ali isto tako ih iritira njena preterana tvrdoglavost.

Posao

Svoje vreme Skorpija ne zeli trositi na povrsne stvari, te treba da potrazi posao koji ce podrzavati njihov analiticki um. Bez napora ume da preuzme kontrolu nad stvarima. Sve sto je drugorazredno i otrcano joj ne odgovara, te joj je uvek potrebno mnogo novca, ali ako upadne u svoju fazu “sve ili nista” moze da digne ruke od svega i zivi veoma skromno i povuceno.

Zanimanja za skorpiju su: finansijeri, psihijatri, detektivi, advokati, spijuni, speleolozi, okultisti, trgovci.

Garderoba

skorpija voli da bude elegantna i neodoljiva i dobro se oseca u materijalima koji joj isticu stas. Sve stvari dobro cuva i odrzava. Najdraze boje su joj tamnocrvena i crna.

Slavne skorpije

Princ Charles - Hillary Clinton - Maria Curie - Whoopi Goldberg - Julia Roberts - Pablo Picasso - Roberto Benigni - Bill Gates - Winona Ryder - Edmund Halley - Richard Dreyfus - Christopher Columbus - Jenny McCarthy - Leonardo DiCaprio - Calista Flockhart - Demi Moore - Fyodor Dostoevsky - Grace Kelly - Neil Young - Claude Monet - Danny DeVito - Martin Scorcese - Larry King - Meg Ryan - Martin Luther - Indira Gandhi - Calvin Klein - Bo Derek - Goldie Hawn - Voltaire - Jamie Lee Curtis - Boris BeckerSKORPIJA Dnevni horoskop
SKORPIJA Nedeljni horoskop
SKORPIJA Mesecni horoskop
SKORPIJA Godisnji horoskop
SKORPIJA Ljubavni horoskop

Kompatibilnost horoskopskih znakova
Pogledajte kako se Vas horoskopski znak slaze sa drugim znakovima

Tabela podznaka
Saznajte svoj horoskopski podznak