VAGA

Opste informacije: VAGA

VAGA slika

(23.septembar - 23.oktobar)

Ime: Libra je latinsko ime za Vagu
Planeta: Venera
Boja: Ruzicasta, plava, crna i bela
Zivotinja: Paunovi, grlice, zecevi
Metal: Bakar
Drago kamenje: Koral, opal, safir
Biljke: Macuhica, ljubicica, mirisno cvece

Najnepravednija izreka o Vagi:
“Vaga je uvek neodlucna.”

Kada neko vidi svaku mogucu posledicu svake moguce odluke, a sve ima svoju dobru stranu, teško je odluciti se..

Karakteristike

Vaga je drugi vazdušni znak. Ona zeli da sve bude sjajno; ako si dovoljno dugo s njom pretvorice te u umetnicko delo. Fizicka lepota nije jedino vazna ovom znaku. Simbol Vage je poprecna poluga, s dva izjednacena tasa. Upravo kako vaga vaze stvari, tako i ovaj znak ispituje svaku stranu argumenta s namerom da uravnotezi stavove. Vagi je vrlo teško prepustiti se emocijama - jer to je ipak vazdušni znak - ali nije ni tako loše u gomili uzrujanih glasova povremeno imati jedan smiren i razuman.

Vaga je povezana sa bubrezima. Oni su u središtu tela i pomazu ocistiti krv.

Pazljiva, odmerava sve, harmonicna, i kao takva, Vaga se dobro slaze sa drugima. Veliki je esteta. Poseduje lepotu, gracioznost, prozracan ten. Na poslu je diplomata, u kuci netaktican. Voli timski rad. Elegantna je i ima dobar ukus.

Ljubav

Vaga je sposobna šarmirati svakoga, s toga moguci partneri trebaju stajati u redu ispred njihovih vrata. Veoma su neodlucne u zapocinjanju veze i to za njih predstavlja pravu muku. Zlovolja ih cini bolesnima, cak ispoljavanje necijeg lošeg ponašanja izaziva kod Vage osecaj gadjenja. Dobar je izgled najvazniji,a njihov buket šarma je neodoljiv.

Iza Vaginih ruzicastih naocara nalazi se blistav um koji zudi da pronadje smisao u svakom problemu i jedno nezno i osetljivo srce koje više od svega na svetu voli biti zaljubljeno…

Vaga veštinu zivljenja postize rano. Voli sjaj, raskoš, pa se trudi da nadje bogatijeg partnera. Verna je kao partner, tako da nepravdu i neverstvo teško prašta. Duboko emotivna u intimne odnose stupa iz osecanja. Više je emotivna nego strasna, orgazam dozivljava i putem dodira.

Prijateljstvo

Vaga je rodjeni diplomata. Sve što radi, htela bi raditi u paru. zeli deliti ideje i raspravljati o velikim zivotnim temama, sve dok razgovor ne ode u previše licna i neugodna podrucja da ugrozi prijateljstvo. Prijatelji Vage bi trebali biti tolerantni, privlacni, razboriti i vrlo lepi; a ako dugo cekaju na neku njenu odluku i zbog toga gundjaju, nikada se nece moci odupreti njenom izuzetnom sarmu.

Posao

Za Vagu su ljudi sa kojima radi jednako vazni kao i posao koji obavlja. Zbog toga je za nju veoma vazno da pronadje ugodnu atmosferu na poslu. Voli da deli odgovornost i da sa partnerom i svojom radnom ekipom donosi zajednicki odluke. Novac joj je potreban da bi svoj zivot napunila lepim stvarima, ali nikada nece raditi sa lošim ljudima da bi postala bogata.

Zanimanja za Vagu su: pravnik, sudija, glumac, pevac, politicar, slikar, pijanista, diplomata, arhitekta, vaspitac, nastavnik.

Garderoba

Vaga zeli biti elegantna i prilicno domišljato kombinuje razne delove odece i obuce. Iako su njene omiljene boje ruzicasta i plava, ona uziva da obuce kombinaciju crnog i belog.

Slavne Vage

Gandhi - Jim Henson - Margaret Thatcher - William Faulkner - Will Smith - Michael Madsen - Christopher Reeve - Catherine Zeta-Jones -Michael Douglas - Heather Locklear - Serena Williams - Avril Lavigne - Gwyneth Paltrow - Hilary Duff - Lech Walensa - Donna Karan - Mahatma Gandhi - Sting - Susan Sarandon - Alicia Silverstone - Kate Winslet - Vaclav Havel - Bob Geldolf - Toni Braxton - Jesse Jackson - Sigourney Weaver - Matt Damon - John Lennon - Martina Navratilova - Eleanor Roosevelt - Luciano Pavarotti - Nietzsche - Oscar Wilde - Jean-Claude VanDamme - Arthur Nobel - George GershwinVAGA Dnevni horoskop
VAGA Nedeljni horoskop
VAGA Mesecni horoskop
VAGA Godisnji horoskop
VAGA Ljubavni horoskop

Kompatibilnost horoskopskih znakova
Pogledajte kako se Vas horoskopski znak slaze sa drugim znakovima

Tabela podznaka
Saznajte svoj horoskopski podznak